Skip to content

Utbygging av enebolig, bærende stålkonstruksjon

Fra oppføringen av den bærende stålkonstruksjonen til eneboligen på Høvik.

Ta kontakt for mer informasjon:

Fredrik B. Foseid
Prosjektleder
Telefon: 959 46 214

Enebolig – bærende stålkonstruksjon

I høst har EMV produsert, levert og montert stålkonstruksjoner til utbygging av en privat enebolig på Høvik i Bærum kommune. Dette er et spesielt prosjekt fordi huseier selv er siv.arkitekt, og fordi dette er et privathus med bærende stålkonstruksjoner som senere skal kles inn i treverk.

Anniken Hustad er siv.arkitekt og eier huset på Høvik, som nå utvides. Hun beskriver det som et noe spesielt prosjekt hvor den moderne strukturen er gjemt inni en historisk genser. En slik stålstruktur kan virke litt ekstravagant, men stålet med sin lave byggehøyde over store spenn gir en god romlig fleksibilitet og mer brukbare kvadratmetere innvendig, fremhever hun.

– Med fordeling av krefter til byggets ytterkanter unngikk man innvendig bæring. Dette var spesielt viktig i byggets underliggende garasje som er søylefri og dermed blir et langt mer brukbart areal, sier Anniken.

 

God dialog

– I dette prosjektet var det viktig at konstruksjonen ble utført i tett dialog mot utarbeidet beregningsmodell slik at kreftene kom ned hvor de skulle. Dialogen med EMV har vært utmerket og gitt stor trygghet i endelig løsning, sier Anniken Hustad.

 

En oppgave som passer oss

– Vi har en fleksibel produksjonslinje og folk som kan snu seg raskt, sier Emil Anderberg, montasjeleder i EMV. Det å lage en stålkonstruksjon for utbygging av en enebolig gir mulighet til en mer personlig dialog og man kommer litt tettere på menneskene bak prosjektet.

– Med effektiv produksjon på verkstedet og egne montasjefolk med base i Oslo kan vi på en god måte også levere til denne typen mindre prosjekter, sier Fredrik B. Foseid, prosjektleder i EMV.

 

Hvis du ønsker å vite mer om stålkonstruksjoner og trapper til bolig eller mindre prosjekter, ta gjerne kontakt med Fredrik på telefon 959 46 214 eller fredrik@emvc.no.